Wie zijn wij

Het houtbouwsysteem van Hoornik Speciaalbouw is ontwikkeld met het uitgangspunt dat het voor iedereen betaalbaar moet zijn. Omdat grondprijzen soms tot in de hemel rijzen, en common sense soms ver te zoeken is, hebben wij geconstateerd dat er nu eens behoefte is aan slim, duurzaam en flexibel bouwen.

“Een modern huis moet omgaan met onze behoefte aan warmte en comfort!”

~Hoornik Speciaalbouw

Het hout bouwen van Hoornik Speciaalbouw ontleent zijn opzet van houtstapelbouw, met zijn logs als opbouw voor wanden en frame.

Daarnaast is hout bouwen zo flexibel dat de particulier zelf beslist over vorm en indeling. De grootte, de vorm, de binnenwanden en openingen erin zijn vrij indeelbaar, vanwege het feit dat iedere log wand dragend is.

De constructie laat dus eenvoudig en goedkoop toe dat je het huis kan aanpassen in de toekomst.

Hout bouwen is de toekomst

Hout bouwen is iets van nu, we willen steeds meer terug naar ecologische en makkelijk bewerkbare producten.

Deze manier van bouwen is een verzameling van duurzaamheid in de breedste zin van het woord!

Ambacht, degelijkheid en techniek

Steeds meer wordt in de bouw teruggegrepen naar ambacht en natuurproducten. Geen massaproductie en haast, maar onze tijd zo authentiek en intens mogelijk gebruiken.

Aan de keukentafel samen de dag doornemen, dineren met familie en vrienden of je kruipt er nog even achter je laptop.

Allemaal geen probleem, zeker niet in combinatie met domotica; plaatsonafhankelijk bedienbare techniek. Vanaf de keukentafel de zonneschermen laten zakken of vanuit werk de verwarming aan zetten

Leendert Hoornik 

is de senior houtbouwer in Hoornik Speciaalbouw. Hij is een eindeloos enthousiaste, en heeft zeer veel verstand heeft van bouwen met hout na 16 jaar ervaring. Leendert is een krachtbron in het proces van het produktontwerp, waarin hij graag nauw samenwerkt met de klant. Hij is een initiatiefnemer op het gebied van nieuwe ideeën en diens mogelijkheden,waarbij Leendert een vooruitstrevende en efficiente houding heeft.

Niek Hoornik

is een zeer talentvol kracht binnen Hoornik Speciaalbouw. Hij is een uiterst kundig vakman, heeft kennis van materialisatie en productieprocessen.

Met een lading aan creativiteit is Niek de spil in ontwikkeling. Hij realiseert de ideeën van architecten, de wens van klanten tot nieuwe bouwsystemen. Het efficiënt bouwen maar ook produceren is steeds opnieuw Niek’s doel. Hij gelooft dat ecologisch en flexibel bouwen met hout de toekomst is!