Houten huizen

Hoornik Speciaal Bouw is een expert op het gebied van het uitwerken van woonwensen. Graag betrekken wij de klant intensief bij de ontwikkeling van het ontwerp, om alle mogelijke wensen vorm te kunnen geven.

In Europa heerst de trend om te wonen in een stenen huis. In landen als Canada, Noorwegen, Zweden en Finland in het veel gebruikelijker om te wonen in een houten huis. Veel mensen denken dat een stenen huis een duurzamer, en degelijker produkt is. Helaas, en gelukkig voor ons, is deze gedachte achterhaald.

De houten huizen van Hoornik Speciaal Bouw voldoen aan alle wooneisen van de moderne nieuwbouw. De produkten zijn dermate doorontwikkeld zodat de houtwerking geminimaliseerd is. De duurzaamheid van het hout is dus bijzonder groot, en het eveneens onderhoudsvriendelijk. Er wordt samengewerkt met een verfleverancier die een dermate kwaliteit verf en olie levert, zodat schilderwerk om de paar jaar geen enkel probleem is.

Het stapelhout heeft dikstes varierend van drie tot 22 cm. Veelal wordt voor de huizenbouw een dikte geprefereerd van zeven of negen cm. Het huis krijgt hierdoor een bijzonder goede isolatiewaarde, die zelfs nog veel hoger ligt dan de moderne nieuwbouw gewend is. Het hout geeft eveneens een bijzonder gezond luchtklimaat in het huis, het hout ‘ademt’.

Verder worden moderne technieken toegepast, als een computergestuurd elektrasysteem. Het voordeel daarvan is dat zeer uitgebreid freeswerk voor het merendeel van de elektradraden niet meer nodig is. Door deze tijdsbesparing is het mogelijk om een elektrapakket te kunnen aanbieden uit het hoogsegment voor dezelfde prijs. Dit lichtsysteem is radiografisch gestuurd. Op deze wijze is het doorvoeren van veranderingen in de besturing, ook als men er al jaren woont, erg gemakkelijk. Daarnaast zijn uitbreidingen, als een voordeursleutel op vingerprint, elektronische gordijnbesturing, of het bedienen van je lichtsysteem en cv op afstand een relatief kleine toevoeging. Het systeem heeft men immers toch al in huis!