Kwaliteit

Ecologisch en duurzaam bouwen

Duurzame materialen

 Vaak wordt gedacht dat ‘duurzaam’ vooral betekent dat iets lang meegaat. Maar dat is niet voldoende. Het impliceert dat je er met zuinig zijn wel komt. Hoornik Speciaalbouw ziet duurzaamheid liever als iets waarmee je uitdrukt dat je zo zorgvuldig mogelijk omgaat met de aanwezige middelen. Dat je iets bouwt dat niet alleen nu, maar ook in de toekomst veel waarde heeft. Dat betekend dat je nu anders om moet gaan met de middelen die je hebt. Niet ‘minder slecht’ doen, maar ‘in een keer goed’ doen.

Hoornik Speciaal Bouw heeft een manier van bouwen ontwikkeld die helemaal op deze gedachte is gebaseerd. Er wordt gewerkt met ecologische grondstoffen die een minimale milieubelasting hebben. Nagenoeg alle onderdelen worden in de fabriek met optimale efficiëntie geproduceerd.

Duurzaam en sociaal

Het ligt misschien wat minder voor de hand, maar ook sociale aspecten spelen een rol bij duurzame bouw. Hoornik Speciaal Bouw vindt het belangrijk om als erkend aannemersbedrijf prettig, transparant en eerlijk contact met mensen te hebben. Op deze manier werken wij aan uw woonperspectief. Ook dat is duurzaam!

Duurzame energie

Een huis moet zó ontworpen zijn dat het een minimum aan energie verbruikt. De keuze voor zeer goede isolatie is daarom een slimme: we verminderen op deze manier het warmteverlies waardoor energie verloren kan gaan. De buitenschil is zeer goed geïsoleerd doordat we met dubbelwandig massief hout werken.